Vepřová pečínka po cikánsku.
Suroviny:
- Vepřový bok 2 400 g
- 2 cibule
- česnek
- 1 Cikánka OTMA (300 g)
- 1 pivo Kozel černý (1/2 litru)
- Sůl
- Kuličky pepře
- Bobkový list
- Nové koření
- Jalovec
- Pár kapek Tabasco brand
Postup:
Maso umyjeme, „oholíme“, prosolíme a dáme do pekáče na měsíčky cibule. Přidáme veškeré koření, cikánskou omáčku a zalijeme černým pivem. Dáme péct do trouby zprvu na 2500 C, po krátkém zapečení na 1600 C. Pečeme pod poklicí asi 2 ¼ hodiny a nakonec necháme vytvořit kůrčičku tím, že posuneme rošt nahoru a zvýšíme teplotu.
Poznámka:
Ještě čtvrt hodinky by to sneslo.
Jeden komentář
Jitka
Mňam.