Pekařina,  Potraviny,  Poživatiny,  Suroviny

Trvanlivost

Ověřoval jsem na domácí pekárně Panasonic trvanlivost Rajčatového mazance.


  hmotnost (g)
% ztrát
po upečení
702

po vychladnutí

(cca po 4 hod.)

696
0,85
po 24 hodinách
690
1,70
pio 48 hodinách
692
1,42
po 78 hodinách
688
2,OO

Výrobek byl po vychladnutí zabalen do lněné utěrky a ještě vložen do PE sáčku. Uchováván byl bez otvírání v chladu.

Interpretace výsledků:

Ztráty vysycháním v expedici do 1%, což odpovídá předpokladu. Po 48 hodinách se hmotnost oproti předchozímu vážení mírně zvýšila, nebo respektive nepoklesla. Bylo to zřejmě způsobeno „natáhnutím“ vlhkosti z utěrky zpět do chleba. Po třech dnech výrobek vykazoval úbytek hmotnosti o 2%.

Nebyly na něm žádné stopy plísní a po ukrojení krajíčku byla střída stále ještě na omak vláčná, vlhká a pružná.

Závěr:

Výrobek po třech dnech neztratil nic na své kvalitě, tudíž jeho datum spotřeby je možno uvést:

3 dny od data výroby

poznámka: pokud jsem tady ještě nikde nepsal o tomto chlebu, tak mě ťukněte, napravím to

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.