Špagety s uzeným bokem, křupavou cibulkou a česnekem
Suroviny:
- 250 g BIO špagety ze špaldové mouky
- 1 lžíce křupavé cibulky
- 2 stroužky česneku
- 115 g zahuštěného rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 150 g uzený vepřový bok
- 200 g sekaná rajčata
- 1 malá cibule
- olivový olej
- 1 dcl červeného vína
- sůl
- chilli
- voda
- modifikovaný škrob – zahušťovadlo (domácí jíška, Ruf na omáčky, Fixamyl, Knorr Hotová jíška)
- parmezán (Grana Padano, Grand Moravia)
Postup:
- Restovanou, křupavou cibulku máme v zásobě v lednici nebo v mrazáku, nebo si ji připravíme předem.
- Na olivovém oleji necháme ovonět nasekaný česnek, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme zatáhnout namletý uzený bok.
- Přidáme rajčatový protlak, lžičku cukru, trochu vody a necháme probublat.
- Zalijeme červeným vínem, přidáme chilli a posolíme.
- Podle potřeby zahustíme škrobem
- Přendáme do mísy k uvařeným špagetám, přidáme křupavou cibulku, nastrouháme parmezán a promícháme.
- Podáváme
***

***