Spagety podle Lubora Kostelky
Suroviny
- 300 g špaget
- 100 g slaniny (uzeného špeku)
- 3 stroužky česneku
- 100 ml kečupu
- 100 g tvrdého sýru (Gran Moravia)
- sůl
Postup přípravy receptu
- Na pánvi popustíme a orestujeme slaninu (uzený špek). Přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme ovonět a přidáme kečup. Prohřejeme.
- Mezitím obvyklým způsobem uvaříme špagety.
- Servírujeme na talíře, dolů špagety, na ně směs a nastrouhaný sýr.
Poznámka
Pozn.: kvalitní špek většinou pustí dost tuku, pokud ne, můžeme přidat trochu sádla nebo oleje, vhodný je i Iberijsky špek.
Sýr může být i uzený nebo ementál nebo jiný parmezanoveho typu. Uvádím jeden z možných způsobů servírováni, tak jak to mám rád já, postupně se prohrabovat až na dno.