Nezařazené

Postup přípravy těsta na kontinuálních linkách.

ZMO 2.r.

Předpokladem pro nepřetržitou výrobu kvasu a těsta je dostatečná zásoba surovin, které se v přesně stanovených dávkách dávkují do šlehače kvasu a hnětače těsta.

Mouka je v patřičné rezervě v pohotovostních zásobnících, které jsou zavěšeny nad šlehačem a hnětačem.

Ve spodní části konstrukce zásobníků jsou hmotnostní dávkovače mouky. Do šlehače se dávkuje žitná mouka, do hnětače směs žitné a pšeničné mouky.

Teplota vody se upravuje v temperovacích zařízeních s pístovými čerpadly se dopravuje a dávkuje do šlehače a hnětače.

V rozpouštěcím zařízení se připravuje solanka jako nasycený roztok kuchyňské soli a v této formě se dávkuje do hnětače.

Do kontinuálního šlehače se mimo uvedené suroviny (mouku a vodu) přivádí ještě příslušný podíl zralého kvasu z tzv. míchače kvasu (jinak též odlučovače CO2). Šlehá se nový kvas a ten se dopravuje zubovým čerpadlem do kvasného zařízení.

V kvasném zařízení se kvas během zrání posunuje pomocí přepážek upevněných radiálně na rotoru.

Vyzrálý kvas z kvasného zařízení se dopravuje do míchače kvasu. Toto zařízení provádí objemové dělení zralého kvasu třetinovým způsobem (1/3 na opakovaný kvas, 2/3 do těsta). Proto musí být kvas dokonale zhomogenizován. Míchací stroj pracuje obdobně jako šlehač; kvas je promícháván otáčejícím se míchadlem a přitom se částečně zbavuje kvasných plynů. Z míchače se kvas odčerpává dvěma čerpadly.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.