Guláš z fermentovaných salámů
Salchichon
je fermentovaný španělský salám, vyrobený z vepřového masa. Tento jemný salám obsahuje kuličky černého pepře, které mu dodávají typickou chuť.
Guláš z uzenin
Suroviny:
- 100 g Vysočina
- 200 g kmotrova klobása
- 200 g Salchichon
- 1 ks Ostravská klobása
- lžíce sádla
- 1 cibule
- mletá uzená paprika
- gulášové koření
- sůl
- pepř
- majoránka
- Tabasco
Postup:
- Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.
- Ve větším kastrolu na sádle zprudka restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavohněda.
- Teď pracujeme rychle. Na cibuli přeneseme veškerou uzeninu i s výpekem, zasypeme paprikou, gulášovým kořením a zalijeme horkou vodou.
- Povaříme, posolíme, opepříme, zahustíme domácí nebo hotovou jíškou.
- Dochutíme majoránkou a kdo může tak i pár kapkami Tabasca.


2 komentáře
Sugr
To bych si Mirku dala, měla jsem ale k večeři velké černé fazole, jen tak osolit a trošku kečupu – miluju je! 🙂
Taky dobrý, ne?
MirekC
Fazole celkem snesu, i jako přílohu, ale je mi divná ta jejich shizofrenie, že jednou jsou bílkovina a jindy sacharid.
Mám rád fazolovou polévku, ale jen tu vodu, část fazolí pak nechám na talíři.