Nezařazené

Guláš z fermentovaných salámů

Salchichon

je fermentovaný španělský salám, vyrobený z vepřového masa. Tento jemný salám obsahuje kuličky černého pepře, které mu dodávají typickou chuť.

Guláš z uzenin

Suroviny:

  • 100 g Vysočina
  • 200 g kmotrova klobása
  • 200 g Salchichon
  • 1 ks Ostravská klobása
  • lžíce sádla
  • 1 cibule
  • mletá uzená paprika
  • gulášové koření
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • Tabasco

Postup:

  1. Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.
  2. Ve větším kastrolu na sádle zprudka restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavohněda.
  3. Teď pracujeme rychle. Na cibuli přeneseme veškerou uzeninu i s výpekem, zasypeme paprikou, gulášovým kořením a zalijeme horkou vodou.
  4. Povaříme, posolíme, opepříme, zahustíme domácí nebo hotovou jíškou.
  5. Dochutíme majoránkou a kdo může tak i pár kapkami Tabasca.
Guláš z fermentovaných salámů a gnocchi.
Guláš z fermentovaných salámů.

2 komentáře

  • Sugr

    To bych si Mirku dala, měla jsem ale k večeři velké černé fazole, jen tak osolit a trošku kečupu – miluju je! 🙂
    Taky dobrý, ne?

    • MirekC

      Fazole celkem snesu, i jako přílohu, ale je mi divná ta jejich shizofrenie, že jednou jsou bílkovina a jindy sacharid.
      Mám rád fazolovou polévku, ale jen tu vodu, část fazolí pak nechám na talíři.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.