Drobenka, žmolenka, posypka
Chystám se péct šátečky
Tak jsem si našel na netu pár postupů, jak na žmolenku.
Var.: 1
3 – 4 lžic hrubá mouka
1 – 2 lžic máslo
1 balíček vanilkový cukr
2 -3 lžic cukr moučka
Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem.
Rozpustíme si máslo a přidáme ke směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového cukru, který drobenku provoní.
Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné „žmolky“ – drobenka.
Pak už jí stačí jen posypat připravený koláč a dát zapéct.
Var.: 2
Je na tomto odkazu
https://www.toprecepty.cz/recept/12271-drobenka—zmolenka—posypka-atd/
Var.: 3
SUROVINY
2 lžíce másla
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
POSTUP
Mouku smícháme s prosátým cukrem, přidáme rozkrájené máslo a rukama zpracováváváme tak dlouho, až je směs sypká.
Var.: 4
Základní recept na drobenku.
140 g | polohrubé mouky |
100 g | másla nebo tuku |
100 g | cukru |
dle chuti vanilkový cukr |
1. Do mísy dáme všechny ingredience
2. Rukou vypracujeme sypkou hmotu.