Pečivo,  Pekařina,  Pochutiny,  Poživatiny,  Recepty,  Technologie

Drobenka, žmolenka, posypka

Chystám se péct šátečky

Tak jsem si našel na netu pár postupů, jak na žmolenku.

Var.: 1

3 – 4 lžic hrubá mouka

1 – 2 lžic máslo

1 balíček vanilkový cukr

2 -3 lžic cukr moučka

Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem.

Rozpustíme si máslo a přidáme ke směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového cukru, který drobenku provoní.

Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné „žmolky“ – drobenka.

Pak už jí stačí jen posypat připravený koláč a dát zapéct.

Var.: 2

Je na tomto odkazu

https://www.toprecepty.cz/recept/12271-drobenka—zmolenka—posypka-atd/

Var.: 3

SUROVINY

2 lžíce másla
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce polohrubé mouky

POSTUP

Mouku smícháme s prosátým cukrem, přidáme rozkrájené máslo a rukama zpracováváváme tak dlouho, až je směs sypká.

Var.: 4

Základní recept na drobenku.

140 g polohrubé mouky
100 g másla nebo tuku
100 g cukru
dle chuti vanilkový cukr

1. Do mísy dáme všechny ingredience
2. Rukou vypracujeme sypkou hmotu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.