Pečivo,  Pekařina,  Poživatiny,  Recepty

Colorado

Chléb pšenično-žitný

Psylium – chléb Dr. Popova

Je to nějaká rádoby zdravá potravina, tvářící se jako racionální strava. Veze se na vlně populismu současného trendu zdravé výživy.

Po vybalení z obalu se v ruce zcela rozpadá – drobí. Namazat na takový chléb pravé máslo nebo paštiku je zcela nemožné. Možná ještě tak nějakou „ramu“, „linko“ nebo podobné margaríny. Nebo úplně řídkou, tekoucí marmeládu, ale i tak potom krajíček chleba v ruce neudržíte!

Chuť taková nějaká nevýrazná, nijaká, znatelně s vařenými zrny, což není příliž příjemné.

Baleno v ochranné atmosféře s minimální trvanlivostí do 24. května 2011 (zakoupeno včera tj. 4. 5. 2011), což je cca 3 týdny! Nemám důvěru, respektive mám velkou nedůvěru v potraviny s rychlou dobou spotřeby, které jsou zázračně vyrobené a zabalené tak, že mají dlouhou „životnost“!!!

Trvanlivé pečivo je podle zákona definováno zcela jinak. To my pekaři dobře víme.

Za balení o obsahu 300 g (asi 4 krajíčky) jsem zaplatil 19,90 Kč, což je kilogramová cena 66,33 Kč. Dobrý, že? Tak se tvoří zisk – vydělávají peníze.

Další údaje vyčtete z etikety.

2 komentáře

  • Van Vendy

    Mám dojem, že psyllium slouží k dobrému trávení, tedy napomáhá čištění střev. Bezlepkoví je dokonce s oblibou používají právě pro pečení chleba, jestli se jim také drobí, nevím.

    • MirekC

      Děkuji za vysvětlení. Absolvoval jsem kurz bezlepkového pečení a vím, že je při této dietě je problém dosáhnout objemného pečiva s póry, protože chybí lepek. Ale jedlé to bylo.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.