Chléb s pěti druhy semínek
Kategorie receptu:Domácí pekárna | |
Doba přípravy: 4 hodiny | |
Počet porcí: 17 padesátigramových krajíčků |
Suroviny:
Program | BASIC RAISIN | ||
M celkem | 500 g | Velikost | Velký (L) |
Suroviny | dávkování | g | % |
Kvasnice | 1 člž | 2,85 | 0,57 |
Pš. M. „Zlatka“ | 500 g | 500,00 | 100,00 |
Cukr | 1 plž | 11,60 | 2,32 |
Máslo | 25 g | 25,00 | 5,00 |
Sušené mléko | 1 1/2 plž | 13,50 | 2,70 |
Sůl | 1 1/2 člž | 8,55 | 1,71 |
Voda | 350 ml | 350,00 | 70,00 |
Kmínová semínka | 1 člž | 2,30 | 0,46 |
Sezamová semínka | 2 plž | 18,30 | 3,66 |
Dýňová semínka | 1 plž | 7,90 | 1,58 |
Maková semínka | 1 plž | 9,40 | 1,88 |
Slunečnicová semínka | 1 plž | 8,30 | 1,66 |
Těsto celkem | 957,70 | ||
Výtěžnost těsta | 191,54 | ||
Hmotnost po upečení | 850,00 | Zp = 11,2 % | |
Výtěžnost hotového výrobku | 170 |
Postup
Suroviny nadávkujeme do pečící nádoby v pořadí, jak jsou napsány.
Semínka nasypeme do dávkovače rozinek a oříšků.
Vybereme program BASIC RAISIN (základní s rozinkami), který trvá 4 hodiny.
Velikost: Velký (L). Můžeme použít časovač.
Poznámka
Uvedený postup platí pro Bread Bakery Panasonic SD-253.
Uvedené hmotnosti platí při použití originální přiložené odměrky.
Výtěžnost těsta je 191,54
Hmotnost po upečení: 850,00 gramů
Ztráty pečením: 11,2 %
Výtěžnost hotového výrobku vyšla na 170