BAUERNBROT (FARMHOUSE BREAT)
Backmischung/Baking mix
Hotová směs:
Sypká směs na přípravu selského chleba s droždím a kváskem. Ideální pro automaty na pečení chleba. S dlouhoaktivním droždím.
Složení: pšeničná mouka (71% hm), žitná mouka (20% hm.), sušený žitný kvásek, jedlá sůl s jódem, sušené droždí, ječný slad, kypřící látky (glokono-delta-lacton, hydrogen uhličitan sodný), látka zlepšující mouku: kyselina askorbová.
Příprava v automatu na pečení chleba (domácí pekárna).
Příprava cca 750g. Doba přípravy jen 3 minuty.
1. Do formy na pečení nalijte 350 ml vlažné vody a přidejte 500g směsi na pečení Rivercote (1/2 sáčku).
2. Jako program např.: normál/zhnědnutý: vyberte tmavý (nebo postupujte podle údajů výrobce pečícího automatu na chleba(.
3. Po upečení ihned vyjměte hotový chléb z formy a odstavte na rošt. Odstraňte hnětač z chleba
K dostání např. v LÍDLU. Podle mých zkušeností je to jedna z nejlepších směsí, které jsem kdy měl. Jak se říká: „Mezi slepými je jednooký králem.“ Protože velkým nebo přílišným zastáncem hotových směsí nejsem. Je to sice bezpracné rychlé a bez námahy mozkových závitů, ale rozhodně lepších senzorických a organoleptických vlastností lze dosáhnout např. při výrobě vlastního žitného kvasu.
Pozn: POZOR na volbu příslušného programu!!! Zejména délku jeho trvání. U mé pekárny Panasonic bylo 4 hodiny moc dlouho. V průběhu přípravy byl chléb krásně nakynutý, ale další přemíchání a delší kynutí mu už neprospělo. Propadl se a už neměl sílu nebo čas se znovu zvednout. Takže po upečení vykazoval tvarové a vzhledové vady. Je to vidět na fotkách.
Příště dám rychlejší program a podám reference.