Zbytkový perkelt

Suroviny

  • 100 g špeku
  • 2 lžičky Pomazánkového sádla se škvarky na selský způsob Brick
  • 3 lžíce restované jarní cibulky včetně sádla
  • 200 g Rajčat cherry Topmato
  • 1 svazeček čerstvé mrkvičky (cca 5 ks)
  • 3 ks bílé a zelené papriky
  • zbytek nadívané husy, tak jedna porce
  • 100 g nádivky
  • 1 pečený králičí hřbet (pekl se s tou husou)
  • 1 nožka trvanlivé klobásy
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce oleje
  • maggi
  • hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce jsem dal popustit špek, na něj jsem dal na měsíčky nakrájenou cibuli.Pak jsem postupně přidával nakrájenou klobásu čabajkového typu, nakrájené papriky, rajčátka, na kolečka nakrájenou mrkev, zbytek škvarkové pomazánky, restovanou jarní cibulku i se sádlem a trochu rostlinného oleje. Před uzavřením tlakáče jsem zasypal mletou, sladkou i pálivou paprikou a podlil horkou vodou. Dusil jsem 30 minut.
  2. Po otevření tlakového hrnce jsem ještě přilil vařící vodu, vložil jednu kostku masoxu a naházel „maso“. Zahustil jsem hotovou jíškou, dochutil maggi a dosolil a opepřil.

Poznámka

Co jsem našel v lednici. Protože se jednalo o zbytky, které bylo nutno již zpracovat, to bylo cílem akce, tak papriky a rajčátka byly povadlé a mrkvička „gumová“. V nádivce do husy byla orestovaná játra.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *