Vlivy zlepšovacích přípravků

1. Popište vlivy zlepšovacích přípravků na změny v technologii výroby jednotlivých pekařských výrobků.

Zlepšující přípravek poskytuje pekaři stabilitu a jistotu.

Účinky komplexního zlepšujícího přípravku se projevují v:

  • Stabilizaci technologického procesu.
    Používání zlepšujícího přípravku umožňuje dosáhnout vynikajících výsledků také při proměnlivé kvalitě mouky.
  • Zlepšení vlastností těsta.
    Těsto lépe snáší strojní zpracování, zlepšuje se jeho tvarovatelnost a schopnost zadržovat plyny. Snižuje se riziko překynutí.
  • Aktivaci procesu kvašení.
    Po přidání zlepšujícího přípravku se urychluje činnost kvasinek.
  • Optimalizaci procesu pečení.
    Zlepšující přípravek zajišťuje velký objem těsta při pečení.

Zlepšující přípravek dává kupujícímu pečivo, které ocení.

Zlepšující přípravek umožňuje získat:

  • lepší strukturu střídky, barvu a vnější vzhled kůrky,
  • velký objem a kyprost výrobku,
  • lepší chuť a trvanlivost výrobků.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *