Vepřová pečínka po cikánsku.

Suroviny:
  • Vepřový bok    2 400 g
  • 2 cibule
  • česnek
  • 1 Cikánka OTMA (300 g)
  • 1 pivo Kozel černý (1/2 litru)
  • Sůl
  • Kuličky pepře
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Jalovec
  • Pár kapek Tabasco brand

 Postup:

Maso umyjeme, „oholíme“, prosolíme a dáme do pekáče na měsíčky cibule. Přidáme veškeré koření, cikánskou omáčku a zalijeme černým pivem. Dáme péct do trouby zprvu na 2500 C, po krátkém zapečení na 1600 C. Pečeme pod poklicí asi 2 ¼ hodiny a nakonec necháme vytvořit kůrčičku tím, že posuneme rošt nahoru a zvýšíme teplotu.

veprova-pecinka-po-cikansku-001

 

Poznámka:

Ještě čtvrt hodinky by to sneslo.

One thought on “Vepřová pečínka po cikánsku.”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *