Vcelku netradiční guláš

Vcelku netradiční guláš

Recept od: vlastní

Počet porcí: 8

Kategorie: maso

Doba přípravy: 60 minut

SUROVINY:

250 ml rostlinného oleje

1 čabajka-pravá

100 ml Rama Culinesse

50g restovaná cibulka

20 g (cca1/2 sáčku) paprika sladká

2 lžíce hladké mouky

2-3 lžičky Bujo pikantní „Vitana“

4 středně velké sladkokyselé okurky

1 kg vepřového plecka

1-2 lžičky soli

10 dkg salámu Herkules

POSTUP:

Maso nakrájíme na větší kostky, čabajku nejprve na kolečka a pak na čtvrtky, salám Herkules na kolečka a pak na nudličky, do většího tlakového hrnce dáme rozpálit olej splečně s Ramou Culinesse, přidáme a necháme zpěnit papriku a sypký bujón Bujo pikantní , pak přidáme maso a malou lžičku soli a necháme uzavřít póry, zhruba po 5 minutách přidáme čabajku, herkules a restovanou cibulku, zalijeme cca 1 litrem vařící vody, hrnec uzavřeme a necháme povařit asi 1/2 hodiny od foukání, poté hrnec odtlakujeme a zkontrolujeme měkkost masa, v 1 litru studené vody rozšleháme 2 lžíce hladké mouky a vlijeme do vařícího guláše, zároveň přidáme na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky a necháme vše 20 minut povařit, pokud je guláš ještě příliž řídký dohustíme Hotovou jíškou tmavou „Knor“, případně dosolíme cca 1 lžičkou soli.

***

Vcelku netradiční guláš

***

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *