Variace na francouzské brambory

Variace proto. že jsme je udělali jinak.

Suroviny zůstaly stejné, ale jiný je je postup a úprava surovin.
Suroviny:
  • 4 ks větších brambor
  • 180 g – Dietní párky pro děti
  • 200 g – anglická slanina
  • 80 g – sýr Eidam
  • 5 ks – vejce
  • 1/2 PL – restovaná cibulka
  • stolní olej
  • sůl, pepř
  • mléko
  1. Brambory řádně kartáčkem pod tekoucí vodou odrhneme, protože je budeme péct se slupkou. Nakrájíme je na středně tlustá kolečka.
  2. Rozehřejeme troubu a brambory vyskládáme na plech vyložený pečným papírem a pokapeme stolním olejem. Pečeme do změknutí.
  3. Dietní párky nakrájíme na špalíčky a anglickou slaninu na kostičky. Uzeniny na pánvi orestujeme. Poté do uzeniny jen zamícháme předpřipravenou dohněda restovanou cibuli (máme zásobu v lednici nebo v mrazáku).
  4. Vezmeme zapékací mísu do které skládáme vrstvy. Na dno klademe plátky upečených brambor a na ně uzeninu s cibulkou. Pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýra. Děláme stejně další vrstvy, podle toho, kolik máme surovin, nebo jak velkou mísu.
  5. Takto připravenou mísu dáme do trouby prohřát. Mezitím si rozklepneme vejce a rozšleháme je s trochou mléka.
  6. Vrstvy nakonec prolijeme rozšlehanými vejci a zapečeme při 250°C
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *