Tiramisu

Suroviny

  • rum
  • 5 ks vajec
  • 100 g cukr moučka
  • 2 kelímky mascarpone á 250 g
  • cukrářské piškoty
  • mocca káva

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a z bílků vyšleháme sníh. Do utřených žloutků vmícháme mascarpone. Pak opatrně vmícháme bílkový sníh.
  2. Do misky vkládáme postupně piškoty namočené do mocca kávy s rumem a překryjeme krémem. Tak opakujeme – vrstvíme, až ukončíme krémem, který přes sítko „pocukrujeme“ kakaem holandského typu.
  3. Dáme do ledničky vychladit.

2 thoughts on “Tiramisu”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *