Je to neskutečně dobré, rychlé, snadné a hlavně nevyteče!!!
Je to patent mojí maminky (která už nežije), přitom jsem nikdy neviděl, že by to dělala. Ale měla to v takovém starém sešitě (v salátovém vydání), kde si rukou psala různé recepty.
Když jsem to zveřejnil v nějakém časopise, tak mi to pochválil i Petr Novotný. Mám ho zveřejněný na Toprecepty.cz.
-
Strouhaný smažený sýr, vařené brambory, tatarka(kupná).
Jó, tak to musí být super. přečetla jsem si nejen recept, ale i pochvalu pana Novotného. Musím vyzkoušet, i když strouhaný sýr s vajíčkem už používám a to tak, že směs navrším na chleba a dám osmažit nejprve chlebem dolů a pak otočím. Takovou vynikající topinku už není potřeba ničím zdobit, ale já ještě přidám salám a rajče s cibulkou a to je ňami ňami. 🙂 A opravdu to na té topince drží, neteče a dobře sundavá z pánvičky. 🙂
My už jiný smažák neděláme. Vždycky jsme se divili, jak to dělají v těch hospodách, že jim nevyteče, protože nám vždycky. Také děláme toustové chleby tak, že je vykoupeme v rozšlehaném vajíčku s nastrouhaným sýrem a dáme osmažit na pánvičku z obou stran.
To vypadá taky moc dobře. 🙂
Sýr mohu na jakýkoliv způsob. Takhle jsem nedělala. Zkusím. Děkuji. 🙂
Takto robila vyprážaný syr pred mnohými rokmi moja mamina, do cestíčka ale ešte pridala nadrobno pokrájanú šunku.
Mám ten recept také od mamky. Kde ona ho vzala nevím, ale odebírala a četla hodně časopis Vlasta.