Špagety s uzeným bokem, křupavou cibulkou a česnekem

Suroviny:
  • 250 g BIO špagety ze špaldové mouky
  • 1 lžíce křupavé cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 115 g zahuštěného rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 150 g uzený vepřový bok
  • 200 g sekaná rajčata
  • 1 malá cibule
  • olivový olej
  • 1 dcl červeného vína
  • sůl
  • chilli
  • voda
  • modifikovaný škrob – zahušťovadlo (domácí jíška, Ruf na omáčky, Fixamyl, Knorr Hotová jíška)
  • parmezán (Grana Padano, Grand Moravia)
Postup:
  1. Restovanou, křupavou cibulku máme v zásobě v lednici nebo v mrazáku, nebo si ji připravíme předem.
  2. Na olivovém oleji necháme ovonět nasekaný česnek, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme zatáhnout namletý uzený bok.
  3. Přidáme rajčatový protlak, lžičku cukru, trochu vody a necháme probublat.
  4. Zalijeme červeným vínem, přidáme chilli a posolíme.
  5. Podle potřeby zahustíme škrobem
  6. Přendáme do mísy k uvařeným špagetám, přidáme křupavou cibulku, nastrouháme parmezán a promícháme.
  7. Podáváme
***
***

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *