Spagety podle Lubora Kostelky

Suroviny

  • 300 g špaget
  • 100 g slaniny (uzeného špeku)
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml kečupu
  • 100 g tvrdého sýru (Gran Moravia)
  • sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi popustíme a orestujeme slaninu (uzený špek). Přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme ovonět a přidáme kečup. Prohřejeme.
  2. Mezitím obvyklým způsobem uvaříme špagety.
  3. Servírujeme na talíře, dolů špagety, na ně směs a nastrouhaný sýr.

Poznámka

Pozn.: kvalitní špek většinou pustí dost tuku, pokud ne, můžeme přidat trochu sádla nebo oleje, vhodný je i Iberijsky špek.

Sýr může být i uzený nebo ementál nebo jiný parmezanoveho typu. Uvádím jeden z možných způsobů servírováni, tak jak to mám rád já, postupně se prohrabovat až na dno.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *