Skořicový závin

Další díl seriálu

Pečení kynutého vánočkového těsta v domácí pekárně.

Tedy jen pečení

Po vytažení z pícky, ještě v horké formě.

Po vytažení z formy

Po rozkrojení

Detail střídy

Kůrka

Receptura:

VÁNOČKA, KOLÁČE, ČESKÉ BUCHTY, ZÁVINY A DALŠÍ

(kynuté „vánočkové“ těsto)
Množství surovin a postup (těsto není moc sladké)
250 ml mléka (vlažné)
kostička droždí á 42 g (Noli nebo FALA)
kostka cukru
z tohoto necháme vzejít kvásek; než bude dobře vykynutý pracujeme na dalším;
……………………………………………………………………………………
100 g moučkového cukru
3 žloutky
toto ušleháme do pěny a po kapkách (aby se nesrazilo) přidáváme
150 g oleje (kvalitní, slunečnicový)
a vše společně dobře utřeme
……………………………………………………………………………………
k této směsi přidáme vykynutý kvásek a
500 g polohrubé výběrové mouky
1 balíček vanilkového cukru
špetku sůli
trochu citrónové kůry (kdo chce, může a nevadí mu)
…………………………………………………………………………………….
Vypracujeme hladké, nelepivé, puchýřky vytvářející těsto. Pak necháme kynout. Můžeme
znovu přemíchat.
Pak následuje tvarování a plnění (podle toho, co chceme, aby z toho bylo).
Výrobky necháme na plechu, popř. v domácí pekárně znovu nakynout, potřeme rozpuštěným
máslem a upečeme do zlatova. Pocukrujeme a papáme.
Děkuji za pozornost a přeji dobrou chuť!!!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *