Nezařazené

Rizoto

Rizoto je hodně oblíbené jídlo.

Nevím, kdo ho vymyslel, ale povedlo se mu to.

Je celkem jednoduché na přípravu, aspoň tak, jak ho děláme my. Z vepřové konzervy.

Na přípravu rýže máme patent. Není to z naší hlavy, ale chytl jsem to někde na netu. Dáváme tam česnek, buýjón a na závěr citron. Jinak klasika, na hrnek řádně propláchnuté rýže dva hrny vařící vody. Česneku tak dva stroužky, rozmáčknuté a nasekané, který na oleji jen krátce zpěníme, aby nezhořkl. Vaříme na mírném ohni tak 20 minut. Pak tam vymačkáme půlku citronu a zamícháme, necháme pod pokličkou „dojít“.


Vepřovou konzervu prohřejeme na zpěněné cibulce. Pak už jen vše promícháme.

Mamka dělala rýži v troubě a odměřovala ji tak, že na vrstvu rýže nalila tolik vody, aby to bylo stejně vysoko. Dávala do ní jěště celou cibuli do které napíchala hřebíčky. Babička dávala uvařenou rýži „dojít“ do peřin.

Při podávání musí nahoru přijít strouhaný sýr.

***

***

***

***

***

4 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.