Rajčatový mazanec

Název tohoto „chleba“ v někom možná vyvolá dojem, že se jedná o jemné – tedy sladké pečivo. Není tomu tak. Podivný název možná vznikl překladem z japonštiny do němčiny a pak z němčiny do češtiny.

Není to ani v pravém slova smyslu chléb. Aspoň né tak, jak ho chápeme my středoevropané.

Naše chuťové pohárky, mlsné jazýčky a koneckonců i stravovací návyky a chuťová paměť nám velí, že pravý středoevropský chléb, je především žitno pšeničný a vyváděný na vitální žitné kvasy, nejlépe klasickým třístupňovým způsobem a pečený v sázecí etážové peci.

Takže v tomto případě, kdy jde o recepturu z brožurky k domácí pekárně hovořím o 100% pšeničném „chlebíku“ vylepšeném na slunci sušenými rajčaty, rajčatovým protlakem a olivami.

Tolik na vysvětlenou.

Kdo by se chtěl dozvědět ještě více, tak si může v následujícím odkazu přečíst něco ze závěrečné práce žákyně SOU, obor pekař.

RAJČATOVÝ MAZANEC

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *