Přerušení kvasování na cca 20 hodin

a) VARIANTA 1 – základ + ZÁKVAS (týdenní) je dohromady minimálně 12 +12 = 24 hodin
– to je MOC!!!

b) VARIANTA 2 – ZÁKVAS (denní) = maximálně 12 hodin
– to je MÁLO!!!

c) VARIANTA 3 – něco mezi
2 stupně kvasu jako u týdenního přerušení, ale základ uspíšit, aby zrál 8 hodin a aby ho bylo 9 kg na přípravu ZÁKVASU denního, takže:

Původní ZÁKLAD Nový ZÁKLAD
Kvas 1 Kvas 2
Voda 3 Voda 4
Mouka 3 Mouka 3
Základ 7 Základ 9
ppk 1/7 ppk 1/5
T = 20 až 24 OC H = 200 až 250 T = 20 až 24 OC H = 220 až 250
Doba zrání 12 až 24 hod. Doba zrání 8 až 12 hod.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *