PŘEHLED VÝROBKŮ Z PŠENIČNÉ MOUKY

Běžné pečivo: POSTUP VÝROBY

Všechny výrobky se kypří DROŽDÍM

 Přímé vedení – droždí se přidá najednou s ostatními surovinami

 Nepřímé vedení – droždí se vymísí s částí ostatních surovin na kvasný stupeň, po krátkém vyzrání se přidá zbytek surovin a vyhněte se těsto. Tato metoda se používá v pekárnách, kde není vysoký stupeň mechanizace.

 Vyhnětené těsto určitou dobu opět zraje, pak se dělí a tvaruje.

Vytvarované housky, rohlíky apod. se dají do kynárny, kde je vyšší teplota a vlhkost.

Nakynuté těstové kousky se vlaží vodou, někdy se sypou solí, kmínem nebo mákem, pak se sázejí do pece.

 Pečení – krátké 12-24 minut ve vlhké atmosféře.

Po ochlazení na 30 až 35°C se výrobky odpočítávají a ukládají do přepravek. Co nejdříve se EXPEDUJÍ do obchodu.

Běžné pečivo ztrácí po 4 až 6 hodinách znaky čerstvosti.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *