PŘEHLED SORTIMENTU BĚŽNÉHO PEČIVA

Suroviny:

pšeničná mouka, hladká pekařská speciál, droždí, voda, zlepšující přípravky typu Diapol, cukr, tuk, sůl, kmín

Do speciálních druhů – např. DALAMÁNEK se přidá též žitná mouka

Rozdělení:
  • a) vodové pečivo – bulka, žemle, chlebíčková veka
  • b) tukové pečivo – tuková veka, toustový chléb
  • c) mléčné pečivo – rohlík, houska, špička, pletýnka
  • d) ostatní druhy – např.: dalamánek

Přehled sortimentu jemného pečiva

Suroviny:

pš. mouka hladká, 10% tuku nebo cukru na hmotnost zpracované mouky

jemné pečivo je velmi pracné

patří sem:

  • a) kynuté pečivo typu vánoček a koláčů – jde jen o 4 druhy těst, pestrost sortimentu proto zajišťují rozličné tvary, posyp a náplně
  • b) kynuté smažené pečivo – koblih
  • c) kynuté listové pečivo – plundry
  • d) křehké pečivo
  • e) listové nekynuté  bez droždí, kypřeno parou nebo chemickými prostře.
  • f) moučníky ze šlehaných hmot

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *