Perník s datlemi

Suroviny

    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1 hrnek cukru krupice
    • 1 prášek do perníku
    • 1 PL kakaa
    • 1/4 hrnku oleje
    • 1,5 hrnku mléka (i více, podle konzistence)
    • 1/2 hrnku rozdrcených vlašských ořechů
    • 1/4 hrnku sušených datlí

Postup přípravy receptu

    1. Z mouky, cukru, kypřícího prášku, kakaa, oleje a mléka vypracujeme řidší těsto.
    2. Přidáme ořechy a na kousky nakrájené datle, macerované v rumu.
    3. Nalijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a pečeme při 170 °C, 35 až 40 min., podle výšky v pečící nádobě (plechu).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *