Suroviny

Vícezrnný chléb z Labety

Další článek na téma „celozrnné“.

Tento je z hotové směsi připravený v domácí pekárně.

Je ale napsaný na mém běžném deníčku tak je potřeba kliknout na tento odkaz:

Vícezrnný chléb z Labety.

***

Náplně do jemného pečivo

Maková náplň:

  • 34,00 kg mletého máku
  • 27,00 kg cukru
  • 38,00 kg vody (vařící)
  • 1,00 kg proslazené citronové kůry
    ___________________
    100,00 kg náplně

 Technologický postup:

Mletý mák se promíchá s cukrem a spaří se vařící vodou. Vše se prodělá ve stejnorodou makovou hmotu a přidá se citronová kůra.

Tvarohová náplň:

  • 76,00 kg tvarohu
  • 19,00 kg cukru
  • 4,00 kg skořápkových vajec
  • 1,00 kg proslazené citronové kůry
    _____________________
    100,00 kg náplně

 Technologický postup:

Tvaroh se nejprve rozetře a smíchá s cukrem a vejci ve stejnorodou hmotu a přidá se citronová kůra.

 Ořechová náplň:

  • 20,00 kg jader vlašských ořechů
  • 25,00 kg sladké strouhanky (tzv. drobečků)
  • 20,00 kg cukru
  • 0,20 kg vanilkového cukru
  • 34,80 kg vody
    ________________________
    100,00 kg náplně

 Technologický postup:

Jádra vlašských ořechů se rozemelou, promísí se sladkou strouhankou a spaří teplou vodou, ve které je rozpuštěn cukr. Vše se promísí ve stejnorodou hmotu a aromatizuje vanilkou.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.