Suroviny
Vícezrnný chléb z Labety
Další článek na téma „celozrnné“.
Tento je z hotové směsi připravený v domácí pekárně.
Je ale napsaný na mém běžném deníčku tak je potřeba kliknout na tento odkaz:
***
Náplně do jemného pečivo
Maková náplň:
- 34,00 kg mletého máku
- 27,00 kg cukru
- 38,00 kg vody (vařící)
- 1,00 kg proslazené citronové kůry
___________________
100,00 kg náplně
Technologický postup:
Mletý mák se promíchá s cukrem a spaří se vařící vodou. Vše se prodělá ve stejnorodou makovou hmotu a přidá se citronová kůra.
Tvarohová náplň:
- 76,00 kg tvarohu
- 19,00 kg cukru
- 4,00 kg skořápkových vajec
- 1,00 kg proslazené citronové kůry
_____________________
100,00 kg náplně
Technologický postup:
Tvaroh se nejprve rozetře a smíchá s cukrem a vejci ve stejnorodou hmotu a přidá se citronová kůra.
Ořechová náplň:
- 20,00 kg jader vlašských ořechů
- 25,00 kg sladké strouhanky (tzv. drobečků)
- 20,00 kg cukru
- 0,20 kg vanilkového cukru
- 34,80 kg vody
________________________
100,00 kg náplně
Technologický postup:
Jádra vlašských ořechů se rozemelou, promísí se sladkou strouhankou a spaří teplou vodou, ve které je rozpuštěn cukr. Vše se promísí ve stejnorodou hmotu a aromatizuje vanilkou.