Pečoky

Také jste jim tak říkali?

Ty pravé byly z pole, když se sklízely brambory, tak se pálila nať a v jejím popelu se pekly ony brambory.
Vyšprtávaly se ven klacíkem. Když se tam nějaký zapoměl, tak pak byl na uhel.
To byla bašta.
 
A domů jsme šli s černou pusou a s černými prsty.
Jelikož se už ohýnky na polích nedělají, tak jako náhrada nám poslouží trouba sporáku.
***
 

brambory a počkat si až se upečou. Dobu čekání si krátíme povídáním či zpěvem se sklenkou dobrého moku.Pokud nemáte ani zahrádku či chalupu, dejte omyté malé brambůrky na plech a šup do trouby (nasucho !!!). Občas prohrábněte. Po upečení servírujte s rozpuštěným sádlem(do kterého se brambůrky namáčejí), nebo máslem a solí. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.