Pajšl nepajšl

13. září 2016 v 9:53 | Mirek |  Recepty

Pajšl jsou vlastně plíce.

Plíčka na smetaně bylo relativně často vařené jídlo ve školních i závodních jídelnách. Kolega tomu říkal „hubka“ a nejedl to.
Dnes se plíce nedostanou koupit. Asi to zákázala EU.Křičící
Mamka dělávala „pajšl“ z vnitřností králíka (někdy navíc s těmi bočními blánami a hřbetem).
Králíky sice v Kauflandu mají, ale jsou to takoví „chcípáčci“ a za nekřesťanské peníze. Tak jsme si našli náhradní řešení.
Koupíme drůbeží skelety (nebo nám zůstane, když děláme slepici na paprice), drůbeží játra, srdce a žaludky.
Vše dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody. Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev. Pak obereme a nakrájíme. Zahustíme např světlou hotovou jíškou, přidáme kyšku a dochutíme octem a solí. Jako přílohu houskový knedlík nebo chléb (já mám rád s obojím).

***

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *