Opravdu velmi, ale velmi vydařená roláda

Některé čtenáře asi velmi zklamu.


Myslím tím zejména:

vegetariány, vegany a spol – prostě tzv. „bezmasáky“

Roláda je MASOVÁ!!!

A navíc velmi nezdravá!

Z vepřového bůčku.

Napřed pár fotek:

Roláda z vepřového bůčku

Složení upřesním na konci článku

Vynikající i na studeno

Výřez

Výřez

Tři na pánvi

Tři na pánvi

Detail

Detail

Připraveno k ohřívání

Připraveno k ohřívání

Nařezaný, rozklepaný zabalený…

Nařezaný, rozklepaný a srolovanýTechnologický postup:

Vepřový bok upravíme tak, aby vznikl velký plát. Postupujeme tak, že ho postupně nařezáváme jako harmoniku (vždy nedokrojíme a pak řežeme opačně). Rozprostřeme a naklepeme přes mikroténovou fólii (moc to teda nejde). Osolíme opepříme, opaprikujeme a potřeme hořčicí. Případné prohlubně, nebo příliž tenkou vrstu, či dokonce otvůrky vyložíme dvěma dlouhými asi půl centimetru silnými plátky uzeného bůčku. Celý plát masa pokryjeme anglickou slaninou. Dále nandáme vaječinu, mražené baby mrkve (panenky), mražený hrášek a kabanos, který jsme rozkrojili na podélné čtvrtiny. Pak celou věc srolujeme a zašpagátujeme. Po povrchu ještě posolíme a pokmínujeme drceným kmínem. Vložíme do pečící (v našem případě skleněné) mísy s víkem. Podlejeme trochou vody a oleje a přidáme očištěný svazek jarních cibulek.

Pečeme spíše déle při nižší teplotě, aby se měla tlustá rolka čas propéct až do středu. Dejme tomu při 150 až 180 oC asi hodinu a půl. (I když všechny suroviny uvnitř rolády jsou vlastně již tepelně předupravené). Přeléváme výpekem.

Tentokrát nevařil muž, ale jeho žena. Muž jen hlasitě mlaskal.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *