Nejjednodušší sekaná

Suroviny:

1 kg mletého krůtího masa
1 pol. lžíce Vegety
1 smetana ke šlehání (33%)

Postup přípravy receptu

Všechny suroviny dáme do mísy a ručním elektrickým hnětačem vyrobíme pevné, homogenní těsto. Namočenýma rukama uděláme šišku, kterou dáme na vymaštěný pekáč, povrch pomašlujeme vodou. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 1,5 hodiny na 150 st. C do zlatova. Během pečení poléváme výpekem. Před koncem pečení můžeme teplotu zvýšit na 200 st. C, aby se udělala kůrčička.

Poznámka

Jelikož sekaná neobsahuje česnek, ani cibuli a jen minimum tuku, bude zřejmě vyhovovat kritériím pro různé typy diet.
***
***

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *