Krůtí s brambory z pekáče

Suroviny

  • 1/2 kg krůtí kýty bez kůže
  • 6 brambor
  • 1 cibule
  • 1 bílá paprika
  • 4 cherry rajčátka
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření
  • voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme, vetřeme do něj koření a necháme do druhého dne v lednici odležet.
  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriky na čtverečky a rajčátka necháme v celku.
  3. Do pekáče vrstvíme postupně cibuli, maso, brambory, papriky a rajčátka, pak opět maso a nakonec brambory.
  4. Nakonec zalijeme šlehačkou a pečeme do změknutí masa a zabarvení brambor. Tekutina by měla být odpečená.

Poznámka

Vhodnou přílohou je okurkový salát se zakyslou smetanou a kyškou.

Kdo má rád a může, tak si dá i tatarku. Domácí tatarku děláme z majonézy přidáním na jemno nastrouhané cibule a kyselé okurky plus sůl a pepř.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *