Když nemáte strouhanku

Správný muž si poradí.

Strouhanku jste sice doma nenašli, ale máte čerstvé rohlíky.

Chtěl jsem si udělat kapříka, kterého jsem si objednal u příležitžosti výlovu Velkého rybníka v Černé Vodě.

Pěkně usmažit jako řízek, tak, jak to mám rád.

Takže, co teď?


Natlačil jsem ty čerstvé rohlíky do mixeru Eta a tím vznikla taková zvláštní mokrá strouhanka, viz foto.

Další postup už pak byl zcela shodný s tím, všem nám notoricky známým.

***

***

***

Výsledek předčil očekávání.

Dokonce bych řekl, že překonal.

Mokrá strouhanka totiž do sebe nenatáhla tolik tuku a ta hrubší struktura zajistila vysokou chřupavost (chrumkavosť).Usmívající se

5 komentářů u „Když nemáte strouhanku“

  1. Zajímavý nápad, z čerstvých rohlíků jsem obalovačku nezkoušela! – ale zato jsem zkoušela nastrouhat i ztvrdlé tmavé pečivo, jako různé dalamánky, celozrnné bulky a tak… i tahle strouhanka se dala s úspěchem využít na obalování.

  2. …u nás se strouhanka v obchodě nekupuje,protože výrobci do ní melou veškeré pečivo,které zbyde a tak jí znehodnocuji.Kupujeme si lo ks tučných rohlíků,necháme přirozeně uschnout a pak si jí manželka pomele na robotu.A má kvalitní strouhanku.Tu kupnou beru jen na ryby pro přípravu krmení.
    Ale váš vynález je k zamyšlení a myslím i dobrý,jak také kolegyně komentují…zdraví johanes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *