Správný muž si poradí.
Strouhanku jste sice doma nenašli, ale máte čerstvé rohlíky.
Chtěl jsem si udělat kapříka, kterého jsem si objednal u příležitžosti výlovu Velkého rybníka v Černé Vodě.
Pěkně usmažit jako řízek, tak, jak to mám rád.
Takže, co teď?
Natlačil jsem ty čerstvé rohlíky do mixeru Eta a tím vznikla taková zvláštní mokrá strouhanka, viz foto.
Další postup už pak byl zcela shodný s tím, všem nám notoricky známým.
***
***
***
Výsledek předčil očekávání.
Dokonce bych řekl, že překonal.
Mokrá strouhanka totiž do sebe nenatáhla tolik tuku a ta hrubší struktura zajistila vysokou chřupavost (chrumkavosť).
Ano, vím, že čerstvé rohlíky jsou na obalování lepší, právě proto, že nenasávají tolik tuku. Jsi šikula!
Vypadá to velmi dobře 🙂
Zajímavý nápad, z čerstvých rohlíků jsem obalovačku nezkoušela! – ale zato jsem zkoušela nastrouhat i ztvrdlé tmavé pečivo, jako různé dalamánky, celozrnné bulky a tak… i tahle strouhanka se dala s úspěchem využít na obalování.
…u nás se strouhanka v obchodě nekupuje,protože výrobci do ní melou veškeré pečivo,které zbyde a tak jí znehodnocuji.Kupujeme si lo ks tučných rohlíků,necháme přirozeně uschnout a pak si jí manželka pomele na robotu.A má kvalitní strouhanku.Tu kupnou beru jen na ryby pro přípravu krmení.
Ale váš vynález je k zamyšlení a myslím i dobrý,jak také kolegyně komentují…zdraví johanes
Tuhle „strouhanku“ přidávám do karbanátků a do játrových knedlíčků. Výsledek nemá chybu! 🙂