Katův šleh

Asi podle toho, že je to ostré jako břitva,

potažmo jako katův meč.

Jinak je to snad nejprofláknutější, nejčastěji citovaný a nejčastěji kritizovaný a zatracovaný recept České kuchyně.

Vždycky mě nadzvedne ze židle, když nějací kuchařští šéfkuchaři – chytrolíni kritizují nejoblíbenější jídlo v restauracích – smažený sýr, v domácnostech svíčkovou nebo právě jmenovaný katův šleh.

Není to nic složitého a určitě na to nemá nikdo patent, ale chutná to.


A když se povede není co řešit, přesto, že prapůvod bude asi někde v Maďarských perkeltech.

***

Vepřové maso pokrájíme na nudličky a zprudka orestujeme.

+ nahrubo nakrájená cibule – zesklovatět

+ nakrájené barevné papriky na proužky

+ kyselá okurka na proužky

Osolíme a opepříme

+ drcená rajčata nebo rajčatové pyré

+ worcester

+ sójová omáčka

+ chilli

+ vývar

Dusíme cca půl hodiny

Zahustíme nastrouhaným syrovým bramborem

+ sterilovaný hrášek (nemusí být)

Málem bych zapomněl na to nejdůležitější, aby to byl šleh – na Tabasco a na PiriPiri.

***

***

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *