Kabanos, špekáčky, točený, klobása

Dělal jsem dnes po delší době zapečené uzeniny.

 
Použil jsem tyto suroviny:
  • 4 čertovské špekáčky
  • 2 ostravské klobásy
  • 1 kg kabanos (může být slovenský točený a pod.)
  • 4 cibule středně velké
  • 4 papriky bílé
  • 6 stroužků česneku
  • cikánská omáčka OTMA
  • 1/2 l černé pivo KRUŠOVICE
  • kečup sladký se stevií
  • 8 feferonek (6 malých červených; 2 zelené větší)
Takto jsem postupoval:
 
  1. Cibule jsem oloupal, nakrájel na půlměsíčky a pokryl jsem jimi dno pekáčku (použil jsem hlubokou, bílou mísu z akropalu s víkem).
  2. Uzeniny jsem nadělil zhruba na délku špekáčků, rozpůlil a rozložil do nádoby.
  3. Odjadřincované papriky jsem rozpůlil, nakrájel na proužky a rozložil na uzerniny.
  4. Česnek jsem nakrájel na plátky a naházel mezi papriky.
  5. Feferonky jsem v rukavicích zbavil jader, nakrájel na menší dílky a dal na papriky.
  6. Přidal jsem cikánku a vše zalil pivem.
  7. Podle chuti jsem přidal část kečupu, aby pak bylo dost toho mňamňaníčka.
Dáme péct pod pokličkou do rozpálené trouby na nejvyšší stupeň (250°C). V průběhu pečení přehodíme. V závěru odstraníme pokličku a pečeme na barvu a do částečného zahuštění šťávy.
***
Kabanos, čertovské špekáčky a ostravská klobása, zapečené s cibulí, bílýma paprikama na cikánské omáčce a černém pivu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *