Jak v Praze levně poobědvat

Je to celkem jednoduché.
Stačí, aby jste se trefili na IK+EM, tedy Institut klinické a experimentální medicíny. Nachází se v Praze 4, Kunratice – Krč, Vídeňská ul., č. 1958/9. Pojedete podle mapy, tak, jak se to dělalo dříve, nebo si nastavíte navigaci GPS (v mobilu buď mapygoogle, nebo Sigic, nebo Mapy.cz, nebo MAPS.ME). Jen upozorňuji, že na Jižní spojce, Šťerboholské spojce a na Pražském okruhu mohou být kolony, které vás zdrží i hodinu. 

Pokud tedy trefíte a vpořádku dojedete, tak klidně vjeďte přes závoru dovnitř areálu, vemte si parkovací lístek, parkovacích míst je tam dost. Dokonce si myslím, že do určitého kratšího času je to zdarma. My jsme neplatili, protože jsme využili verifikační automat pro tělesně postižené. 

Dal jsem si 300 g hovězího masa po námořnicku a 200 gramů amerických brambor. Zaplatil jsem 111 Kč. Měli také jedno meníčko za 86 Kč. Byl to takový bufetový systém s tácky a částečně s obsluhou (polévky a čerstvé hranolky). Platilo se u pokladny, ale pokladní každé jídlo zvlášť vážila, takže platíte podle toho, jak velkou porci si naberete. Uvažoval jsme o tom, že musí mít všechny taliře (velké, malé a plastové misky) kalibrované, jinak by nemohli pracovat s tárováním. Zaměstnanci zřejmě platili čipy. 

Hned vedle byla kavárna – cukrárna – bufet, kde jsme si dali výborné dvojité presko, kapučino  a nějaké bublinky a domácí, zelený, ledový čaj. Jedním slovem prostě luxus!!!

Oběd v jídelně IK+EM Praha

A

Ještě vynikající „bublinky“ z Francie (ostré jako břitva – tak, jak kdysi býval sifon, že to vyletělo až nosem).

Silně perlivá voda – sifon z Francie.

2 thoughts on “Jak v Praze levně poobědvat”

  1. Tak to je dobrá zpráva 🙂 , protože míst, kde se dá najíst chutně a za normální cenu, není zas tak moc..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *