Hovězí kližka rajčatovo-svíčková

Suroviny

  • 600 g hovězí kližky
  • 3 mrkve
  • 2 papriky masité (červená a žlutá)
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 1/4 celer
  • 1 pórek
  • 3 jarní cibulky
  • 100 g rajčatové pyré
  • sůl, pepř
  • voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme, odblaníme a rozebereme na „oříšky“. Posolíme a opepříme. Ve velkém tlakáči na oleji s máslem orestujeme ze všech stran maso a pak vyndáme ven.
  2. Do výpeku dáme kořenovou zeleninu, papriky, cuketu, pórek a jarní cibulku. Vše nakrájené na menší kusy. Orestujeme, pak zalijeme trochou vody a zavřeme tlakáč.
  3. Po třiceti minutách zeleninu vyndáme a propasírujeme, přidáme k ní rajčata a maso. Prohřejeme a podle potřeby zredukujeme na požadovanou konzistenci a do změknutí masa. Dochutíme. Můžeme zjemnit smetanou.

Poznámka

V tomto pokrmu není žádná mouka, takže vyhovuje pro diabetickou dietu a pro nízkosacharidové stravování.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *