Houbová ze žampiónů a hlívy ůstřičné

Suroviny

  • 200 g žampiónů
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 125 ml kysané smetany
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k houbám. Vše zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.
  2. Potom přidáme mouku, kterou jsme napřed nasucho orestovali v rendlíku, ochutíme pepřem a uvedeme do varu. Do takto připravené omáčky vlijeme smetanu a necháme za stálého míchání asi 3 minuty povařit. 
    Podáváme s knedlíkem.

Poznámka

Mouku můžeme také rozkvedlat v troše mléka, vody nebo smetany. Nebo můžeme použít instantní hotovou jíšku, nebo do zásoby udělanou jíšku , kterou uchováváme v lednici.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *