Dušená vepřová krkovička s fazolovými lusky a oranžovou paprikou

Suroviny

  • 300 g vepřová plec
  • 1 ks oranžová paprika
  • 200 g fazolové lusky
  • 1/2 KL restované cibulky
  • 1 KL sádla
  • sůl
  • pepř
  • špetka drceného kmínu
  • 1/2 kostky zeleninového bujónu
  • špetka hotové světlé jíšky

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a dáme orestovat kostičky masa se solí, pepřem a bujónem. Přidáme hotovou cibuli a hned zalijeme vodou a dusíme v tlakáči asi 20 minut.
  2. Po otevření maso vyndáme stranou a na výpeku podusíme napřed fazolky a poté papriku, obojí na skus. Vrátíme zpět maso, promícháme, případně přidáme vodu nebo vývar a lehce zahustíme.
  3. Můžeme zakápnout polévkovým kořením Maggi.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *