Domácí pekárna Panasonic SD-253

Pár poznámek a postřehů

Co budeme potřebovat

chleb-z-domaci-pekarmy-panasonic

Varianta chleba s houbami a slaninou.

  • 300 g Pš.M.“Zlatka“
  • 100 g Celozrnná špaldová
  • 50 g hřibů v sladkokyselém nálevu
  • 50 g uzený špek na kostičky
  • ostatní suroviny dle seznamu receptů v návodu k obsluze
  • PŠ/Ž

  • 320 ml voda

  • 1 lžíce olej

  • 300 g PšM

  • 240 g ŽM

  • 1 lžička cukru

  • 2 lžičky soli

  • kmín drcený

  • 1 bal. 7 g droždí sušené

  • doba pečení 3,5 hod.

  • barva střední

  • Nějaká poznámka

(nevím k čemu patří – jen k archivaci, abych mohl vyhodit papírek)

  • 320 ml mléka
  • 40 g rostl. másla (rozpušť. – Hera)
  • 500 g Pš polohrubá M
  • 30 g solamylu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička droždí
  • vel.I, (3;09)

Pozn.

  • 100 g krystalový cukr
  • 1 dl studené vody

Smícháme a pomalu přivedeme do varu. Necháme vychladnout

Hmotnosti

Zeleninový s meltou místo vody. Po upečení 794 g

3sýrový, hotový výrobek 738 g

Vícezrnný z Labety – 826 g

 MLÉČNÝ CHLÉB – různé varianty

mlecny-chleb-ruzne-varianty

*) – saf – instant (modrá vlaštovka)

Když budete mít zakyslou smetanu například 190 ml, tak uberte mléka (poměr sypkých a tekutých složek musí být zachován). Během hnětení jsem kontroloval těsto, jak je volné a „přicvrknul“ jsem trochu vody.

Máslo z lednice jsem popustil v mikrovlnce, přidal mléko a smetanu (také studené z lednice) a promíchal a prohřál – ovlažil v mikrovlnce.

U Panasonicu je pořadí dávkování tak, jak je napsáno v receptuře. To znamená napřed sypké a nakonec voda. (Vypozoroval jsem ale, že u jiných pekáren je tomu právě naopak.)

MLÉČNÝ CHLÉB se zakyslou smetanou

(jiná varianta)

BASIC BAKE 4 HODINY

mlecny-chleb-se-zakysanou-smetanou

mlecny-chleb

toastovy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *