DOBRÉ PEČIVO

Jak se to vezme.

Toustová bulka z Michelských pekáren.

Koupili jsme ho 4. května a jeho minimální trvanlivost je do 16. května 2011. To znamená od doby, kdy bylo pečivo vyrobeno plus cesta do příslušného hypermarketu Penny Market, to může být dobrých 14 dní!

Není divu, když je povrchově ošetřeno etanolem. „Denaturák“ používám v garáži jako ředidlo a odmašťovadlo?

Výhodou je, že jsou bulky nějak nakrojené nebo slepené, protože jdou celkem dobře (kdo má delší nehty) oddělit od sebe na dvě poloviny, aniž bychom museli použít nůž. Musíte ale počítat s tím, že si notně nadrobíte a budete zametat (jinak vás manželka „zheršteluje“).

Kupodivu se celkem bez problému vejdou do topinkovače. Ovšem pozor! Dělají se velmi rychle a hned do černa, nějak vynechávají zlatavou barvu. Lepšího výsledku by se možná dosáhlo orestováním na pánvi na troše olivového oleje.

Po prvním vytažení z obalu a i dále po celou dobu „životnosti“ jsou bulky měkké, vláčné.

Chuť v „syrovém“ stavu je nic moc. Je taková mdlá, nevýrazná a ani po orestování se to příliš nezmění. Takže to chce něčím natřít (paštikou, marmeládou, sýrem, pomazánkovým máslem,…).

Výrobce uvádí, že Toustovou bulku můžeme po naplnění sýrem, zeleninou či jinou náplní dle naší chuti, ohřát v mikrovlnné troubě nebo zapéct v sendvičovači.

V balení byly 4 kusy. Cena za balení 13,50 Kč.

A na závěr složení:

Běžné pečivo pšeničné. Pšeničná mouka, voda, droždí, rostlinný olej, cukr, aroma, jedlá sůl, sezam (1,5 %), pšeničný lepek, emulgátory: E472e, E471, enzymy (do potravin), látka zlepšující mouku: kyselina askorbová.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *