Cuketové zelňáky

cuketove-zelnaky-008

Suroviny:

  • 2 středně velké cukety
  • ½ plechovky kysaného zelí
  • 3 lžíce pš. hladké mouky
  • 2 lžíce žitné mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 sáček instantního droždí
  • lžička cukru
  • 1 sáček prdopeč
  • 6 stroužků česneku
  • Sůl, kmín, majoránka

 Postup:

V míse smícháme obě mouky se strouhankou, cukrem a droždím, přidáme šťávu vymačkanou z cuket (případně dodáme vlažnou vodu) až se vytvoří těstíčko. Kvásek přesypeme moukou a necháme asi hodinu rozkvasit.

Cukety oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo (okurkové struhadlo), prosolíme a necháme „vyplakat“. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu.

Zelí překrájíme na kratší vlákna a přidáme do mísy k cuketám. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Promícháme. Přidáme kvásek a uděláme těstíčko. Dosolíme podle chuti. Pak už jen smažíme na malém množství oleje po obou stranách.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *