Čočkový salát s paprikou, kornyšonkami a vejcem

Suroviny

  • 1 hrnek čočky
  • 3 okurky kornyšonky
  • ½ kapie naložené
  • 1 bílá paprika
  • 1 malá cibule
  • 2 vejce
  • olej
  • Emulze:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ čajové lžičky hořčice
  • 1 čajová lžička mletého cukru
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou čočku slijeme, necháme vychladnout. Na pánvičce na kapce slunečnicového oleje orestujeme nakrájenou bílou papriku a cibuli (na skus). Necháme vychladnout.
  2. Nakrájíme kornyšonky na kolečka a kapii na čtverečky a vmícháme do čočky spolu s paprikou a cibulí, posolíme, opepříme. Připravíme emulzi tak, že prošleháme olivový olej spolu s hořčicí a vmícháme cukr a citronovou šťávu. Šleháme metličkou tak dlouho, až se vytvoří emulze, nakonec trochu posolíme.
  3. Emulzi vmícháme do salátu. Salát rozdělíme na porce do misek a ozdobíme měsíčky natvrdo uvařenými vejci.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *