Chléb s pěti druhy semínek

Kategorie receptu:Domácí pekárna
Doba přípravy: 4 hodiny
Počet porcí: 17 padesátigramových krajíčků

Suroviny:

Program BASIC RAISIN
M celkem 500 g Velikost Velký (L)
Suroviny dávkování g %
Kvasnice 1 člž 2,85 0,57
Pš. M. „Zlatka“ 500 g 500,00 100,00
Cukr 1 plž 11,60 2,32
Máslo 25 g 25,00 5,00
Sušené mléko 1 1/2 plž 13,50 2,70
Sůl 1 1/2 člž 8,55 1,71
Voda 350 ml 350,00 70,00
Kmínová semínka 1 člž 2,30 0,46
Sezamová semínka 2 plž 18,30 3,66
Dýňová semínka 1 plž 7,90 1,58
Maková semínka 1 plž 9,40 1,88
Slunečnicová semínka 1 plž 8,30 1,66
Těsto celkem 957,70
Výtěžnost těsta 191,54
Hmotnost po upečení 850,00 Zp = 11,2 %
Výtěžnost hotového výrobku 170

 

Postup

Suroviny nadávkujeme do pečící nádoby v pořadí, jak jsou napsány.
Semínka nasypeme do dávkovače rozinek a oříšků.
Vybereme program BASIC RAISIN (základní s rozinkami), který trvá 4 hodiny.
Velikost: Velký (L). Můžeme použít časovač.

Poznámka

Uvedený postup platí pro Bread Bakery Panasonic SD-253.
Uvedené hmotnosti platí při použití originální přiložené odměrky.
Výtěžnost těsta je 191,54
Hmotnost po upečení: 850,00 gramů
Ztráty pečením: 11,2 %
Výtěžnost hotového výrobku vyšla na 170

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *