Chilli con carne

Budeme potřebovat:

  • 2 libry (900 gramů) libového mletého hovězího masa
  • 2 lžíce cibulového prášku
  • 3 plechovky červených fazolí, bez nálevu
  • 2 lžíce papriky
  • ½ litru hovězího vývaru
  • ¾ litru rajčatové omáčky*
  • 300 ml plechovku na kostičky nakrájených rajčat
  • 1 lžička Tabasco omáčky
  • ½ litru vody
  • 2 lžíce chilli prášku
  • ½ lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička kajenského pepře
  • ½ lžičky bílého pepře
  • sůl podle chuti

Příprava:

Osmahneme mleté hovězí maso ve velké, těžké pánvi. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, cibulový prášek, papriku, kajenský pepř, hovězí vývar, rajčatovou omáčku, Tabasco, fazole a vodu. Vaříme na mírné teplotě asi 40 minut; během vaření doléváme víc vody podle potřeby. Osolíme podle chuti. Nakonec přidáme chilli prášek, kmín, česnekový prášek a pepř a vaříme dalších 5 minut. Podáváme s nastrouhaným sýrem čedar na povrchu.

*K té rajčatové omáčce – to není klasická hladká česká rajská omáčka, která se podává k hovězímu plátku a houskovým knedlíkům, ale spíš nahrubo pomletá, různě ochucená, rajčata.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *