Vážně/nevážně

?????????????

Zavřené dveře

4. března 2016 v 10:25 | Mirek |  Vážně/nevážně

1. Zavřené dveře do Turecka
2. Zavřené dveře na ostrov Kos
3. Zavřené dveře hypermarketů o víkendech a st. Svátcích,
4. Zavřené dveře užší než 80 cm
5. Zavřené dveře ke zdraví
6. Zavřené dveře k plnohodnotnému životu
7. Zavřené dveře – Nepovolaným vstup zakázán
8. Zavřené dveře – ze slušnosti
9. Zavřené dveře pro všechny
i. Když jsem se po návratu z Turecka podíval na mapu, překvapilo mě, jak velká země to je. Má obrovskou armádu a uplatňuje genocidu proti Kurdům. A vůči Rusku má možná i agresorské choutky. K obratu došlo po posledních prezidentských volbách, kdy došlo k zjevnému obratu k islamismu. A nám se tam tak líbilo. Alanya, Turecká riviéra, hotel Boulevard. Z mnoha číšníků za barem byl jen jeden, který když se z blízké mešity ozval hlas muezzina, tak vypínal magnetofon.
ii. Nejsem si jistý, zda bychom měli dnes odvahu jet na dovolenou na Řecký ostrov Kos. Možná je to jen připosranost a blbá nálada šířená masmédii a asi bychom během pobytu nepotkali žádného běžence.
iii. A co slévárny, vysoké pece, železárny, ocelárny, nemocnice, …, ty také necháme o nedělích a státních svátcích zavřené? To by mě zajímalo, jak by to šlo udělat. Z toho vyplývá, že jde o pozitivní diskriminaci prodavaček. Myslíte si, že byste si mohli zajít na Štědrovečerní večeři do restaurace? Zavolejte a žádejte o rezervaci, třeba na 7:00 hod.
iv. Tento případ je znám všem, kteří nechodí po svých, ale vozí se na „kryplkáře“(pardon omlouvám se, ale mám na to patent). Je na tu míru mezi futry vyhláška, ale znáte stavaře? Každý, kdo ví, o čem mluvím, tak se milionkrát setkal s tím, jak málo, staveb, veřejných budov, institucí, kulturních zařízení atd. je vlastně pro takto tělesně postižené vlastně ZAVŘENÝMI DVEŘMI.
v. Beru 50 léků, 60 mastiček a 70 bylinek a už mě to nebaví. Je to otravné a možná i doslova, to množství různých chemikálii (co jiného tabletky jsou a kortikoidy jsou také pěkné svinstvo). Kolikrát mám chuť to všechno vysadit, přestat se mazat, přestat pít ty protivné čaje. Jenže zase ten strach v nás, co to udělá?
vi. Na Šerák už se nepodívám. Nu což, všechny podstatné a nejhezčí túry Hrubého Jeseníku, Nízkého Jeseník, částečně Rychlebských hor jsem prošel nebo projel na kole.
vii. Určitě jste se už v životě setkali s tím, že jste došli ke dveřím, k plotu, ohradě na staveniště, kde byl nápis „Nepovolaným vstup zakázán“, „Zákaz vstupu“, „Pozor radioaktivita“, „Vstup jen na vlastní nebezpečí“. Většinou to asi moc neřešíme, a když jdeme, tak jdeme, že?
viii. Někdy nám elementární zásady slušného chování velí nevejít, byť jsou dveře jen přivřené a škvírkou bychom mohli nahlédnout, co se za nimi děje. Namátkou třeba ordinace u lékaře (o zubaři nemluvě), dveře do cizího bytu, branka nebo dvířka plotu nebo ohrady. Většinou je slušnost zazvonit, zaklepat, zavolat. V tomto směru obdivuji pošťačky, když zvonek na plotě nezvoní nebo chybí, takže vejde a teď trne, jestli se od zpoza rohu nevyhrne dobrman.
ix. Co by vás napadlo? Mě napadá anglický nápis „Keep aut“ – Zůstat venku. Kdo všichni, pro koho to platí? Také bychom mohli filozofovat nad tím, jak je to s bránou do nebe u které stojí Svatý Petr, klade otázky a pouští dál nebo ne. Do pekla je zřejmě brána stále dokořán.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.